top of page
PERISCOOP_LOGO_oog.png

HOE HET BEGON

Operatie Periscoop is in 2010 als fascinatie en buurtinitiatief in Bos en Lommer gestart om met kinderen en elke week een andere kunstenaar of ontwerper een stukje wijk te onderzoeken en een straat interventie te doen. In 2011 kreeg Operatie Periscoop een eerste opdracht in de van der Pekbuurt in Amsterdam Noord. Inmiddels zijn er al ruim 35 operaties geweest in Amsterdam, Zaandam en op Curaçao.

Een magisch moment, groots of klein, creëert eigenaarschap over de plek waar het plaatsvindt. Er wordt een nieuwe herinnering opgeslagen in het brein en elke keer als je er langsloopt laten je hersenen een stukje geluksgevoel vrij.

Onze stip op de horizon is een wereld waar de magische beleving van jonge mensen zichtbaar wordt in de publieke ruimte en die vervolgens ook de andere generaties aansteekt om hun creatieve zelf meer plek te durven geven.

Jongeren en kinderen hebben een kennis en inzicht waar volwassenen veel van kunnen leren. Door deze kennis serieus te nemen en hen tegelijk te ondersteunen in hun intellectuele en creatieve potentieel bouwen we aan een hechtere samenleving voor nu en in de toekomst. Tegelijk impliceert dit eigenlijk dat verschillende generaties verschillende wijsheid bezitten en dat die allemaal aan bod zouden moeten komen.

 
bottom of page