top of page

OPERATIE ALF LAILA WALAILA

Bewustwording

In 2016 zijn 4 vrouwen uit Bos en Lommer het Alf Laila Walaila gedachtengoed gestart als een reactie op de huidige samenleving en omdat ze zich zorgen maken over de kansengelijkheid van alle kinderen. Er zijn in die periode festivals voor muziek, bier, kip, sneakers etc. dus waarom niet een festival voor het moeilijke gesprek?

Naar de eerste editie komen zo’n 500 bezoekers. In 2017 wordt nog een editie georganiseerd met zo’n 1000 bezoekers waarbij een groep jongeren zich aansluit bij de organisatie. Vanaf 2019 worden verdiepende talkshows over diverse vormen van maatschappelijke uitsluiting en discriminatie georganiseerd in de studio's van Podium Mozaïek.

Tijdens de corona pandemie gaat Alf Laila Walaila verder in het straatbeeld van Amsterdam West. Via posters met quotes en QR-codes gelinkt naar podcasts over blinde vlekken uit West in samenwerking met de gemeenschappen waar het over gaat. Altijd met kunst als katalysator voor het gesprek, muziek, dans, illustraties, beeldende kunstvormen, spoken word, podcast, poëzie, theater etc.

In 2022 sluiten de 4 vrouwen Alf Laila Walaila af met een laatste talkshow over de de huidige staat van kansengelijkheid in Amsterdam.

Alf Laila Walaila wordt geproduceerd en gecureerd door Operatie Periscoop.

 

Jaar: 2016, 2017, 2019, 2020 en 2022

Subsidie: Stadsdeel Amsterdam West, De Fundatie van de Santheuvel Sobbe en Stichting Iona

Beeld: Frouwkje Smit

Film: Bibi Fadlala
Uitvoering: Halima Ahamad, Khetam El Hankouri, Malika Mansouri, Margreet van der Vlies, Socrates Pacio, Yasmina Amaadchak, Tuncer Gungordu, Fouad Lakbir, Naomi Nagtegaal

bottom of page