top of page

OPERATIE HANDIGE BUREN KAART

Community Building

In 2014 ontwikkelt Operatie Periscoop het concept ‘Handige Buren Kaart’; een analoge kaart waarmee het voor iedereen toegankelijk is om te ontdekken welke buren hun talenten met jou zouden willen delen in wederkerigheid. Bij Operatie Woutertje Pieterse is de opdracht bewoners van de Woutertje Pietersestraat in de Kolenkitbuurt met elkaar te verbinden en is de kaart een laagdrempelige manier om dit te doen.

In 2016 mogen we dit concept weer uit de kast halen en deze keer op het Boomplein in de Gulden Winckelbuurt. Hier is door de inzet van o.a. de Handige Buren Kaart een hechte groep plein gebruikers ontstaan die met elkaar in gesprek durven en op elkaars kinderen letten.

Ook voor Eigen Haard ontwikkelen we in 2021 een mooie kaart. De wens van de opdrachtgever is om hun huurders en hun kopers te verbinden. Deze keer is het gebied wat omvangrijker en wordt de kaart gevuld met 80 verschillende talenten die de bewoners van de blokken van Eigen Haard met elkaar willen delen. We ontvangen erg positieve feedback van de bewoners op de kaart.

Voor Lieven de Key ontwikkelen we in 2022 een kaart voor bewoners van de DHIL complexen in de Kleine Wereld in Amsterdam Noord.

Jaar: 2014, 2016, 2021 en 2022

Illustratie: Peim van der Sloot

Ontwerpers kaarten: Lidija Krcmar, Margreet van der Vlies, Peim van der Sloot, Wouter Stroet

Opdracht en subsidie: Stadsdeel Amsterdam West, Stadsdeel Amsterdam Noord, Eigen Haard, Lieven de Key en Amsterdams Fonds voor de Kunsten
Uitvoering: Margreet van der Vlies, Lidija Krcmar, Yehudi van de Pol, Rajeb Sabe, Khetam El Hankouri, Frouwkje Smit, Floris van den Bremen, Mohamed Zouini, Tessa Hendriks

Operatie Handige Buren Kaart.jpg
bottom of page